Main content

Fedezze fel a körömvirág jótékony hatásait

Az 1960-as évek óta a körömvirág a Kiehl's egyik ikonikus összetevője. Patikai múltunk öröksége a Calendula Herbal-Extract Toner arcápoló tonik, amelyet kézzel szedett körömvirág szirmokkal és körömvirág kivonattal alkottunk meg. Ez az alkoholmentes tonik pillanatok alatt belopta magát vásárlóink szívébe és világszerte vásárlói kedvenc formulává vált, 20 másodpercenként eladnak belőle 1 darabot világszerte. Tudjon meg többet a körömvirág jótékony hatásairól és történetéről formuláinkban.

Mi az a körömvirág?

A Földközi-tenger vidékén őshonos „calendula officinalis“, vagy más néven körömvirág, egy gyógynövény, amelyet gyakran használnak bőrápolási termékekben. A hónap első napján virágzó évelő növény neve a latin "kalendae" szóból származik, ami "kis naptárat" vagy "minden hónap első napját" jelenti.I A körömvirág narancssárga vagy aranyszínű, erős, friss illatú. A körömvirág évszázadok óta megbízható gyógynövény, amelyet az ayurvédikus és a hagyományos kínai orvoslásban is előszeretettel használnak.

Milyen hatással van a körömvirág a bőrre?

A körömvirág kivonat és a körömvirág szirmok jótékony, nyugtató hatást fejtenek ki a bőrre, amely tudományosan bizonyított tartós és folyamatos komfort érzetet kölcsönöz. Minden egyes körömvirág sziromlevél öt vegyületet tartalmaz: Oleanic Acid, Lupeol, Quercetin, α Amyrin és β Amyrin. Ezen hatékony vegyületek tanulmányozása után ismertté vált, hogy antioxidáns védelmet nyújtanak, nyugtatják a bőrt és csökkentik a diszkomfort érzetet.

Melyek a körömvirág bőrre gyakorolt jótékony hatásai?

A körömvirágban található hatékony vegyületek segítenek megnyugtatni és láthatóan javítani a bőrt. A körömvirág szirmokkal és kivonattal megalkotott formuláink a diszkomfort érzet csökkentésével segítenek javítani a bőr megjelenését, a sima, ragyogó és friss végeredmény érdekében. A körömvirág szérummal gazdagított vizes krémünkben ezek a vegyületek még az öregedés korai jeleit is segítenek megelőzni, beleértve a fakó bőrt, a száraz finom vonalakat, valamint az egyenetlen bőrtónust és textúrát.

Melyek a körömvirág leggyakoribb felhasználási módjai?

A körömvirágot tartalmazó bőrápolási termékeken kívül ezt az ehető gyógynövényt gyakran használják ételekben és teákban. A körömvirág szirmait salátákba keverhetjük, áztatva nyugtató teát készíthetünk belőle, vagy sáfrány helyettesítésére is használhatjuk. A virágból sárga színezék is kivonható, amit szövetek és élelmiszerek színezésére használnak.

Körömvirág a történelemben

  • A középkorban a körömvirágot sajtok és vajak színezésére használták.
  • Az amerikai polgárháború és az I. világháború alatt a körömvirág szirmait használták a sebek kötözésére.
  • A hindu kultúrában a körömvirágot szobrok díszítésére használják, és gyakran alkalmazzák élelmiszerekben, szövetekben és kozmetikumokban.
  • A körömvirágot az ősi azték és maja civilizációkban is használták, és manapság a mexikói halottak napi felvonuláson jellegzetes szimbólum.

Kiehl’s & Körömvirág

A körömvirágos arcápoló tonikunk sikerének és régóta fennálló népszerűségének köszönhetően kibővítettük körömvirágos termékcsaládunkat egy habzó arctisztítóval, egy hidratáló arcmaszkkal és egy szérummal gazdagított vizes krémmel. Mindegyik terméket koncentrált körömvirág kivonattal alkottuk meg. Patikai örökségünkhöz hűen maszkunkat, tonikunkat és vizes krémünket továbbra is kézzel szedett körömvirág szirmokkal alkotjuk meg!

Körömvirág szirmaink

A körömvirág magok elültetésétől számítva körülbelül 9-10 hónap telik el a szirmok kézzel történő szedéséig és szárításáig. A szüret januártól márciusig esedékes, ilyenkor a teljes virágot kézzel leszedik, hogy segítsenek megőrizni annak finomságot és a szirmok épségét. Ezután a szirmokat kézzel átválogatják és napon szárítják, mesterséges hő hozzáadása vagy további feldolgozás nélkül. A fel nem használt szirmok és virágrészek komposztálásra kerülnek.

Körömvirág a Kiehl’s formulákban

A körömvirágos arcápoló tonik és a körömvirágos maszk egész virágszirmokat tartalmaz, amelyek hozzájárulnak a formula aranyszínű árnyalatához. Ahogy a szirmok lassan belekeverednek a maszkba, a szín intenzívebbé válik, míg a körömvirágos tonik színe idővel mélyül. A körömvirágos krémünk megalkotásakor a Kiehl's vegyészei olyan formulát kerestek, amely képes megőrizni a körömvirág maximális hatékonyságát. Ehhez a termékhez az egész körömvirág szirmokat magas hőmérsékleten áztatják, hogy a virág bőrnyugtató vegyületei maximálisan felszabaduljanak. Miután a vegyületek felszabadultak, ezeket az egész szirmokat belekeverik a készítménybe, és mikronizált szirmok százaira zúzzák, amelyek csak mikroszkóp alatt láthatók.

Calendula Toner és a Smithsonian

Az ikonikus Calendula Herbal-Extract Toner még a Smithsonian Institute kozmetikai és testápolási termékek gyűjteményében is helyet kapott.II A National Museum of American History állandó gyűjteményének részeként ez a klasszikus bőrápolási formula egyedülálló örökségéről ismert.

Bőrápolási rutin körömvirággal

Gyengéd, ám hatékony Calendula termékcsaládunk minden bőrtípus számára tökéletes választás. Ezek a termékek különösen alkalmasak a normál és zsíros bőrre, de elég kíméletesek ahhoz, hogy érzékeny bőrűek is használhassák őket. Vásárlóink visszajelzése alapján ez a bőrápolási rutin segít kiegyensúlyozni a bőrt, így javítja a problémás területeket és egészséges megjelenést kölcsönöz. Frissítse fel bőrápolási rutinját és próbálja ki a körömvirág jótékony hatásait.

1. LÉPÉS

Cleanse

Calendula Deep Cleansing Foaming Face Wash

Friss illatával és krémesen habzó textúrájával ez az arctisztító formula segít felélénkíteni a bőrt reggel és eltávolítani a szennyeződéseket a nap végén. Ez a hatékony arctisztító zsíros és normál bőrre, eltávolítja a szennyeződéseket és felesleges olajokat a bőr felszínéről. Krémes gél formulája sűrű, gazdag habot képez és tiszta, friss érzetet kölcsönöz a bőrnek. Körömvirágos arclemosónk hatékonyan tisztít, ugyanakkor segít megőrizni a bőr egészséges és erős védőrétegét, illetve nem szárítja a bőrt. Frissítse fel bőrét ezzel a nyugtató, habzó arctisztítóval.

VÁSÁRLÁS
2. LÉPÉS

Tone

Calendula Herbal-Extract Toner

Ikonikus, vásárlói kedvenc formula, amely segít megnyugtatni és hidratálni a bőrt. Hatékony arcápoló tonik zsíros és normál bőrre, melyet bojtorjángyökérrel, allantoinnal, valamint körömvirág kivonattal alkottunk meg. A 250 ml kiszerelésű üvegben körülbelül 93 körömvirág szirom található. Alkoholmentes formula, amely nem tartalmaz szintetikus szárító anyagokat. Használja arctisztítás után gyengéd körömvirágos tonikunkat a problémás területek megnyugtatására és javítására.

VÁSÁRLÁS
3. LÉPÉS

Hydrate

Calendula Serum-Infused Water Cream

Koncentrált körömvirág szérummal megalkotott, könnyű vizes krémünk egy multifunkciós formula. A több száz mikronizált körömvirág szirommal és a legmagasabb koncentrációjú körömvirág kivonattal megalkotott, hatékony hidratáló krém láthatóan kiegyenlíti a bőr tónusát és fokozza a ragyogást, miközben folyamatos használat mellett segít csökkenteni a látható bőrpírt. Használatakor ez a formula vízkönnyű textúra könnyedén eloszlik a bőr felszínén. Próbálja ki és élvezze a puha és sima bőrt!

VÁSÁRLÁS
4. LÉPÉS

Mask

Calendula Petal-Infused Calming Mask

Hűsítő hidratálás nyugtató arcmaszkunk segítségével. Bőrnyugtató körömvirágos arcmaszkunk hosszan tartó hidratálást és frissességet biztosít az egészséges megjelenésű bőr érdekében. A kézzel szedett körömvirág szirmokkal és az Aloe Verával megalkotott formula hatékonyan hidratálja és nyugtatja a bőrt.

VÁSÁRLÁS

Ii Shorter Oxford English Dictionary (6th ed.). United Kingdom: Oxford University Press. 2007. P. 3804 ISBN 0199206872
II “Kiehl’s Calendula Herbal-Extract Alcohol-Free Toner.” Smithsonian Institution. Web. 06 Jun. 2018.

You May Also Like

Tajolasi uzenet
A legjobb élmény érdekében, kérjük fordítsa el az eszközét